Ensimmäinen lääkäripäivä Porissa onnistui täydellisesti

Porin yliopistokeskuksessa järjestettiin onnistuneesti 13.7.2017 ensimmäinen jazz-henkinen lääkäreiden jatko- ja täydennyskoulutustapahtuma. 

Tapahtuma herätti paljon kiinnostusta valtakunnallisesti ja Porin lääkäripäivän luennoille osallistui yli 150 lääketieteenopiskelijaa ja alan ammattilaista ympäri Suomea.

Porin lääkäripäivän kantavana ideana on tehdä Poria ja Satakuntaa tutuksi lääkärien keskuudessa houkutellen Satakuntaan uusia työntekijöitä. Porin lääkäripäivän kaltaista koulutustapahtumaa ei muualla Suomessa ole järjestetty. Tällä kertaa lääkärien koulutuksen luennoista vastasivat Turun yliopiston professorit sekä maakunnan parhaat asiantuntijat. Luennot olivat useiden erikoisalojen ajankohtaisista aiheista. Luentojen päätteeksi järjestetyssä verkostoitumistilaisuudessa osallistujien oli mahdollista keskustella päivän luennoitsijoiden ja tapahtumaan kutsuttujen professorien kanssa. Tapahtumassa oli mukana myös 11 näytteilleasettajaa. Osa näytteilleasettajista oli paikallisia yrityksiä kuten Yyterin Kylpylähotelli ja Porin Terveystalo ja osa valtakunnallisia yrityksiä kuten Pfizer ja MediApu. Yliopistokaupungeissa järjestettävillä lääkäripäivillä on perinteisesti järjestetty gaalatyyppinen iltajuhla. Porin lääkäripäivillä iltajuhla juhlittiin sateesta huolimatta iloisissa tunnelmissa Kirjurinluoto Areenalla jazz-musiikin tahdissa.

Tarkoituksena on, että Porin lääkäripäivästä tulee vuosittainen tapahtuma. Tapahtumaa varten koottu projektiryhmä onkin jo aloittanut suunnittelun ensivuoden lääkäripäivää varten. Tapahtumasta saatu palaute on lähes poikkeuksetta ollut positiivista kaikilta tahoilta. Kehitettävääkin kuitenkin löytyy ja uusia ideoita riittää. Ensi vuonna luvassa on ainakin rinnakkaisia luentoja, joista osallistuja voi valita itselle mielenkiintoisimman tai hyödyllisimmän kokonaisuuden.