Satakunnan lääkäripäivästä eväitä sekä asiakkaiden että itsensä hoitamiseen

Mistä johtuvat neurologiset päänsäryt? Mitkä ovat ikäihmisen diabeteksen erityispiirteitä? Mitä kuuluu lääkärin hyvinvointiin muutosten keskellä? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin perehdytään heinäkuussa Satakunnan lääkäripäivän aikana. Lääkäripäivä kokoaa yhteen vastavalmistuneet ja erikoistuvat lääkärit sekä Satakunnan ja Suomen parhaat lääketieteen ammattilaiset.

Satakunnan lääkäripäivä järjestetään keskellä Porin superkesää, jolloin koko kaupunki näyttää parastaan. Tapahtumaan houkuttaa niin alan parhaiden ammattilaisten luennot kuin rento jazz-fiiliskin.

Lääkäripäivän luennot ovat lääketieteen eri erikoisalojen ajankohtaisista aiheista. Päivän aikana kuullaan UKK-instituutin johtaja Tommi Vasankarin luento aiheesta Lisää liikettä ja vähemmän istumista sekä Lääkäriliiton varatoiminnanjohtaja Hannu Halilan luento Erikoislääkärikoulutuksen uudistus – missä mennään? sekä monia muita kiinnostavia aiheita.

Satakunnan lääkäripäivä tuo vahvasti esiin myös satakuntalaista lääketieteen ammattitaitoa. Tapahtumassa luennoivat muun muassa Satakunnan sairaanhoitopiirin osastonylilääkäri Juha Puustinen neurologisen päänsäryn syistä sekä Porin perusturvan osastonylilääkäri Heidi Luotolahti ikäihmisten diabeteksen erityispiirteistä. Päivän luennot nostavat esiin ajankohtaisia aiheita asiakkaiden hoidosta monipuolisella ja kiinnostavalla tavalla.

– Satakunnan lääkäripäivä on vastavalmistuneiden ja erikoistuvien lääkäreiden selviytymispaketti, kokonaisuus, josta saa eväitä sekä asiakkaan että itsensä hoitamiseen, tiivistää tapahtuman projektikoordinaattori Laura Poikkeus.

Päivän päätteeksi tarjolla on upeita verkostoitumismahdollisuuksia: cocktailtilaisuudessa osallistujilla on mahdollisuus tavata päivän luennoitsijoita sekä kutsuvieraita Varsinais-Suomen, Satakunnan ja Vaasan sairaanhoitopiireistä sekä Turun yliopistosta. Tilaisuus tarjoaa erinomaisen areenan keskustella vaikkapa työllistymismahdollisuuksista johtajaylilääkäreiden ja professoreiden kanssa.

Satakunnan lääkäripäivä järjestetään nyt toista kertaa. Tapahtuma on tarkoitus myös jatkossa järjestää vuosittain Pori Jazz -festivaalin yhteydessä, jolloin lääkäripäivään osallistujat näkevät Porin parhaimmillaan. Satakunnan lääkäripäivän kantavana ideana on tehdä Satakuntaa tutuksi lääkärien keskuudessa. Satakunnassa on ollut pulaa lääkäreistä, erityisesti erikoislääkäreistä jo vuosien ajan.

– Satakunnan lääkäripäivä on Satakuntaa ajatellen tärkeä yhteinen lääkäreiden rekrytointitilaisuus, jonka onnistumisesta olemme erittäin tyytyväisiä, kertovat järjestäjäorganisaatioiden vastuuhenkilöt; Satakunnan sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Eija Vaula, Porin perusturvan terveys- ja sairaalapalveluiden johtaja Anna-Liisa Koivisto ja Rauman kaupungin johtava ylilääkäri Emilia Katko-Kesälä.

Satakunnan lääkäripäivän järjestävät yhteistyössä Satakunnan sairaanhoitopiiri, Porin perusturva ja Rauman kaupunki.

Satakunnan lääkäripäivä järjestetään Porin yliopistokeskuksessa 20.7.2018. Ilmoittautuminen tapahtumaan on vielä avoinna. Lisätietoja: www.satakunnanlaakaripaiva.fi