Satakunnan lääkäripäivä tarjoaa koulutusmahdollisuuden kesätyöntekijällekin

Satakunnan lääkäripäivä järjestetään jo kolmatta kertaa Porissa 19. heinäkuuta. Satakunnan lääkäripäivä sisältää laadukkaan koulutuspaketin niin vastavalmistuneille kuin erikoistuville lääkäreille unohtamatta rentoa jazz-fiilistä.

 

Satakunnan lääkäripäivästä tekee ainutlaatuisen se, että koulutuspäivä kuuluu automaattisesti osaksi Porin perusturvassa, Satasairaalassa ja Rauman kaupungilla työskentelevien kesälääkärien ohjelmaa.

– Ai teillä pääsee kouluttautumaankin!, on useiden kommentti kun kerromme, että kesätyöhön liittyy myös laadukas koulutuspäivä. Satakunnan lääkäripäivä onkin upea mahdollisuus lääketieteen opiskelijalle, vastavalmistuneelle sekä erikoistuvalle lääkärille saada lisätietoa ja oppia uutta, kertoo Porin perusturvan Akuutti kotikeskuksen ylilääkäri Katriina Lähteenmäki.

Lääkärien kesätyömahdollisuudet Satakunnassa onkin koettu mielekkäinä, sillä esimerkiksi Porin perusturvassa aiemmin työskennelleistä lääkäriharjoittelijoista on suuri osa tänäkin vuonna kesälääkärin töissä perusturvassa.

– Porin perusturvassa on kehitetty lääkäriksi kasvamisen urapolkua. Vuonna 2014 luotiin lääkäriharjoittelijan toimenkuva, jossa lääketieteen opiskelija tutustuu terveydenhuoltoon ja tulevaan työkenttäänsä jo ennen pakollisia lääkäriopintoihin kuuluvia harjoittelujaksoja. Tämä kesätyö on herättänyt mielenkiinnon tulla myöhemminkin Poriin töihin, sanoo Porin perusturvan terveys- ja sairaalapalveluiden johtaja Anna-Liisa Koivisto.

Satakunnan lääkäripäivä tarjoaa alan parhaiden ammattilaisten luennot ja tänä vuonna lääkäripäivässä tutustutaan erittäin ajankohtaisiin aiheisiin, kuten tekoälyyn. Tekoälystä lääkärityössä on kertomassa Headain toimitusjohtaja Harri Ketamo. Lääkäripäivän aikana osallistujat pääsevät perehtymään myös muun muassa lääkkeiden vastuulliseen määräämiseen, kroonisiin haavoihin ja niiden hoitoon ja iäkkään antikoagulaatiosta luennoi vs. ylilääkäri, dosentti Juha Puustinen. Tänä vuonna uutena ohjelmana on myös pienryhmäopetus sydämen ultraäänestä sekä laskimotukoksesta.

Satakunnan lääkäripäivä on saanut alkunsa tarpeesta tehdä Satakuntaa tutuksi lääkärien keskuudessa hyvänä maakuntana työskennellä.

– Satakunnassa lääkärirekrytoinnin eteen on tehty paljon töitä ja se on kannattanut. Vaikka Satakunnassa on edelleen pulaa lääkäreistä, on tilanteemme viime vuosiin parantunut, iloitsee Satasairaalan operatiivisen hoidon vastuualuejohtaja Sari Sjövall.