Euran sote-keskus

Euran terveyskeskus

Eura on vajaan 12 000 asukkaan kunta Etelä-Satakunnassa. Etäisyydet lähikaupunkeihin: Raumalle 36 km, Poriin 50 km, Turkuun 90 km ja Tampereelle 100 km. Asunto voidaan tarvittaessa järjestää. Eurassa on päivystys vain arkisin klo 8-16, joten iltaisin jää aikaa nauttia vapaa-ajan toiminnoista. Eurassa on mm. hyvät mahdollisuudet erilaisiin liikuntaharrastuksiin.

Eurassa on 9 lääkärin virkaa, joista uusin perustettu alkamaan maaliskuussa 2021. Virat ovat muuten täynnä, mutta uusimmassa on haku keväällä 2021. Eurassa on saman katon alla laboratoriopalvelut ja kuvantamispalvelut sekä vuodeosasto. Potilastietojärjestelmänä on LifeCare. Työnkuvaa voidaan sovittaa yksilöllisesti sijaisen omien mieltymysten mukaisesti esim. painottumaan enemmän neuvolatyöhön, osastotyöhön, päivystämiseen tai tiettyihin potilasryhmiin. Eurassa voidaan räätälöidä töitä esim. niin, että saa tehdä suuren osan töistä esim. mielenterveyspotilaiden parissa tai seniori-ikäisiin painottuen.

Euran sote-keskus on lääkäreiden keskuudessa suosittu työpaikka, mutta aina voi kysellä mahdollisia työmahdollisuuksia, koska aina tulee sijaistarpeita jne. Kannattaa kuitenkin olla ajoissa liikkeellä, jos haluaa varmistaa paikkansa esim. YEK-jaksolle tietylle ajalle tai sijaisuutta kesälle. Erilaisia ratkaisuja vastaanottotyöhön tarjotaan niin 5. vuoden opinnot suorittaneelle kandille kuin valmistuneille lääkäreille. Vuodeosastolle voidaan ottaa myös kesällä ja joululomalla 4. vuoden kandi. Eurassa onnistuu myös YEK vaiheen ja erikoistumisopintojen tk-jaksojen suoritus ja YEK-vaiheessa oleville löytyy oma lähiohjaaja ja erikoistuville oma erikoistuvien ohjaaja. Eurassa ohjaukseen myös todella panostetaan ja tätä pidetään erittäin tärkeänä. Ohjaukseen käytetäänkin aikaa enemmän kuin mitä vaaditaan yliopistolta ja laatuun myös panostetaan.

Eurassa on nyt nostettu vastaanoton kehittäminen jalustalle ja otamme mielellämme myös Sinun ideasi vastaan tässä kehitystyössä. Tammikuussa 2020 aloitimme täysin uuden tavan työskennellä tiimeissä. Tiimityössä tehdään töitä moniammatillisissa tiimeissä. Potilaita pyritään myös hoitamaan mahdollisimman paljon etänä ja siten, että he saavat avun konsultaatioiden avulla heti, eikä heidän tarvitse odottaa vastaanottoaikoja. Näin jää samalla enemmän aikaa keskittyä pitkäaikaissairaiden tilanteen haltuun ottoon ja ennaltaehkäisevään työhön. Työskentelytapaa on kaikilla lääkäreillä ja hoitajilla muutettu tiimityöpainotteiseksi moniammatillisissa tiimeissä.

Olemme myös satsanneet lääkäreiden työhyvinvointiin ja perehdytykseen, jotta juuri Sinun olisi mahdollisimman helppo tulla meille töihin ja töissä olisi mukavaa. Talosta löytyy hyvä seniorituki ja ketään ei jätetä yksin. Kesän 2019 ja 2020 kandit ovat olleet erittäin tyytyväisiä ja jopa hämmästyneitä siitä, kuinka hyvän perehdytyksen Eurassa saa ja meillä seniorituki tarkoittaa todellakin sitä, että seniorille voi soittaa, vaikka koko ajan ja seniori tulee myös heti auttamaan paikanpäälle, jos tarvis. Lisäksi on vielä konsultaatiohetkiä seniorin kanssa tarpeen mukaan, jopa päivittäin. Meillä on myös jatkuvasti konsultaatiolääkäri kaikkien käytössä vastaanotolla. Lisäksi Eurassa järjestetään paljon koulutuksia, yhteisiä kehittämispäiviä, illanviettoja ja vakilääkäreille myös työnohjausta. Koronatilanne toki rajoittaa osin tätä toimintaa toistaiseksi. Eurassa on myös kehuttu yhteishenki henkilöstön kesken. Eura on siis mukava ja turvallinen paikka, aloitella lääkärin uran alkutaipaletta. Lisäksi Eurassa on hyvä palkkataso, jonka takia kannattaa ajella Euraan, vaikka vähän kauempaakin.

Lämpimästi tervetuloa meille töihin!

Tiedustelut ja vapaamuotoiset hakemukset voi osoittaa allekirjoittaneelle.

Johtava lääkäri Lotta Armfelt
lotta.armfelt@eura.fi
044-4224126
Terveystie 3, 27510 Eura